Asuuko Victorissa

maanantai 12. huhtikuuta 2010

Varsat kirmaavat kohti kesää

Pihatoista ulkoilemaan kirmaavat muutaman viikon ikäiset varsat ovat kevään parasta antia. Varsan ensimmäisten ulkoilujen seuraaminen on sykähdyttävä tunne - lupaus uudesta kesästä, ja uudesta ikäluokasta hienoja ratsun alkuja. Hevosen kehitys neljässä vuodessa tuntuu epätodelliselta tapahtumalta. Miten tuosta viattomasta, äärimmäisen pitkillä jaloilla varustetusta, säpsähtelevästä, lähes hampaattomasta otuksesta voi tulla neljässä vuodessa yli 600 kiloinen, tasapainossa kulkeva, ratsastajaansa kuunteleva kilparatsu?

Victorilla oli reissun mielenkiintoisin aamupäivä. Koska Victor käyttäytyy aina herrasmiehen tavoin, ympäristöään turhaan häiritsemättä, Victor sai tarhailla aamun varsapihaton vieressä. Ja seurattavaa oli enemmän kuin kaapelikanavilla prime-aikaan: Vic seisoi hievahtamatta tarhassaan seuraten varsojen elämää tuntikaupalla. Kaviokaan ei liikkunut varsojen pelästymisen välttämiseksi, mutta silmät muuttuivat ihastuksesta lautasen kokoisiksi. Victor toimisi varmasti vastuullisena ja huolehtivaisena varsan ottoisänä tarvittaessa!

P.S. Vietimme sunnuntain Hannoverin Elite-huutokaupassa jossa oli myynnissä n. 75 ratsun lisäksi kymmeniä varsoja. Vaati suurta itsehillintää ja oleelliseen keskittymistä pitää kädet alhaalla ja suu supussa - ja ajaa tyhjällä kuorma-autolla takaisin kotitallille. Erittäin arvostetuilla suvuilla varustettuja varsoja, tammalinjoista jotka ovat saavuttaneet tuloksia vaativissa/vaikeissa luokissa, niin este- kuin kouluareenoilla, saattoi ostaa hintaan 3000-5000 euroa. Hinnan kanssa on vaikea kilpailla kasvattamalla laatuvarsa kotitallilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti