Asuuko Victorissa

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Asuuko Victorissa pieni estehevonen?

Victor aloitti ulkokauden mukana kaksipäiväisissä kilpailuissa Bocholtissa 6-7.4.2010. Päivät olivat mielettömän hienoja; kilpailupäiville osui taukoamaton auringonpaiste ja lämpöä sopivat 15 astetta. Sää takasi hyvän kilpailukentän pohjan kunnon ja hymyn sekä kilpailijoiden (suurimman osan...) että toimitsijoiden kasvoille.

Tohdimme edellisten kilpailujen mukavan tuloksen perusteella ottaa osaa maskotin kanssa astetta vaativamman tasoiseen sarjaan. Starttasimme kumpaisenakin päivänä L tasolla joka vastaa kotimaista 120 tasoa. Ensimmäisenä päivänä kuski huomasi kilpailevansa elämänsä ensimmäistä kertaa "ihanneaikaesteratsastuksessa". No mitä ihmettä se on? Radalle lasketaan ihanneaika joka vaatii toteutuakseen rytmikästä ratsastusta sujuvassa temmossa, sujuvia teitä noudattaen. Tällä kertaa ihanneaika oli tasan 51 sekuntia. Arvostelumetodi oli kuskille jotain aivan uutta ja mielenkiintoista, mutta Victor taisi laittaa sisäänrakennetun kellonsa päälle ja tehdä parhaansa. Victor laukkasi maaliin pudottamatta puomeja ajassa 52,6! Aika oikeutti mojovaan viidenteen sijaan ja jopa muutaman euron palkintorahoille. Kyllä kuski ja hoitaja olivat Möhköstään ylpeitä palkintojenjaossa!

Seuraavana päivänä oli Victorilla vuorossa perinteinen aikaratsastusluokka samalla tasolla L. Päästimme irti käsijarrusta ja Victor ylsi taas sijoitukseen luokassaan.

Asuuko Victorissa sittenkin se pieni estehevonen joka on tarvinnut vain erityisen paljon aikaa ja harjoitusta uskaltautuakseen ulos haastamaan itsensä radalla?